Aşk, Başarılar ve Kavgalar

Başlangıçlar hep zordur, gelişmeler yorucu, sonuçlar ise asla tatmin etmez. Fakat, gelişmeler her zaman yorar.

Başlangıçlarda heyecan vardır, umut vardır. Denemek ister insan, değişiklik ister, bir çok sorununu yeni başlangıçlar yaparak çözer. Daha bozulmamış olandır başlangıçlar, güzel olma ihtimali olandır. Birikmemiştir, yıpratmamıştır. Düzeltilebilir, denemeye değer. Hiç kimse başlangıçlar hakkında kötü düşünmez, hep bir şeylerin daha iyi olacağını düşünür. Geçmişteki kötülüğün sebebi hiçbir zaman başlangıçlara bağlanmaz, kimse kötü hatırlamaz.

Sonuçlarda biraz çaresizlik ama en çok da rahatlama vardır. Hep sadece kötülerin sonuçlandığı düşünülür ama iyi şeylerin de sonu vardır her zaman. Kötüler sonuçlandıysa, zaten sonuçlanması gerekiyordur. İyiler sonuçlandıysa, hep iyi hatırlanacaklardır. Çaresizliktir ama belirli olmasıdır, kesin olmasıdır güzelliği. Çaresizliktir belki ama en büyük çaredir sonuçlanması. Gerekliliktir, sonu olmayan bir şey iyi ya da kötü olamaz. Mecburiyettir, varılması gereken bir yerdir.

Gelişmeler. Gelişmeler her zaman kötüdür. Yorucudur, biriktirir. Yeni başlangıç yapılması ya da sonuçlanması için gidilmesi gereken yoldur. Sürekli hareket edilmesi gerekir, sürekli yorumlanmalıdır, düşünülmelidir.

Başlangıçlar, aşktır, çocuktur, umuttur,

Sonuçlar, ölümdür, başarılardır, dinlenmektir,

Gelişmeler, hayattır, ilişkilerdir, kavgalardır, hastalıklardır, yokluktur.

Art: Beginning of the End by NanoMortis



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir