Sexting Kapatılsın!

Üniversite yıllarında online oyun batağına fena düşmüştüm. Devletin sonrasında zorla alacağı krediyi çektiğimiz gece, öğrenci evine gider, 5 kişilik ekiple sabaha kadar oyun oynardık. Kredi parası bittiği zaman da dubleks aile evinin üst katına döner oyun oynamaya devam ederdim. İki yerde de her zaman en büyük sorunumuz interneti kullanan diğer insanlardı. Eğer biri aynı ağda video izlemeye başlasa bile “ping” başlardı. Oyunda yaptığımız her hareket geç gelmeye başlar, sinirden çıldırmaya başlardım. Tıklarsın, gitmez, vurursun, vurmaz…

İnsanların sesi aktarmayı keşfedemediği bir evren düşün, sadece görüntü ile iletişime geçiliyor mesela. Arıyorsun, görüntülü arama başlıyor, görüyorsun birbirini ama sesini aktaramıyorsun karşılıklı. Ne kadar zor olurdu değil mi? Tek bir duyu organınla iletişim kurmaya çalışmak. Ya da görüntüyü halledememiş insanlık, sesi de çözememiş. Bir aletten kolunu sokuyorsun ve dokunarak iletişime geçmeye çalışıyorsun. Bunları düşününce sana ne kadar anlamsız geliyorsa, bana da insanların sadece ses ile konuşarak iletişime geçmesi o kadar anlamsız geliyor. Görmüyorsun, dokunamıyorsun ama konuşarak sohbet etmeye çalışıyorsun. Sonrasında görüntülü konuşma giriyor hayatımıza ama hareket ediyorsun, geç görüyor, konuşuyorsun, gitmiyor…

Her şeyden önce insanlık bazı şeyleri kabullenmeliydi mesela. Birbirinden uzak kalmaları mı gerekiyor, iletişime geçmemeleri gerekiyordu belki de. Ya kalıp, iletişmeye devam etmeli, ya da tamamen kaybetmeliydi. İnsanlık gelişmezdi belki, herkes olduğu yerde kalırdı ama en azından elimize aldığımız bir aletten, mimik olmadan, koku olmadan sohbet etmeye çalışmazdık. Sesi, mesajları, iletişimi sadece haber vermek, paylaşmak için kullanırdık.

Kimse sormazdı, niye hiç aramıyorsun diye.

Kimse demezdi, uzun zaman oldu görüşmeyeli, arada bir arayalım soralım birbirimizi diye.

Aramayalım arkadaşım, denk gelirsen oturalım karşılıklı, güzel güzel sohbet edelim. Dokunabilelim, görebilelim. Ufacık bir ekrandan benimle ne yaparken ne yaptığını görmek istemiyorum, seni görmek istiyorum. Yüzündeki mimikleri hissetmek istiyorum, o gün nasıl koktuğunu bilmek istiyorum. Çorabın hangi renk fark etmek istiyorum, terliyor musun bakmak istiyorum. Üşüdün mü, garip mi davranıyorsun, gergin misin, görebilmek istiyorum sadece.

Bu kadar anlattım ama zannetmeyin ki konuşmaya karşıyım, sadece neden en başından beri telefon seksini sevmediğimi anlatmaya çalışıyorum.

Art: New Boyfriend by faustsketcher



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir